e mërkurë, janar 31, 2007

Mamadhia

Ky është një blog i krijuar me iniciativën e një bloguese te njour nga Turqia. Qëllim i blogut është që mes nesh të shkëmbejme qyfyre dhe gallata.

Yummania

Yummania është një tjetër blog i Enit. Në këtë blog ajo shkruan mbi gatimin,kultura te ndryshme gatimi ,mjekesi bimore,trende te ndryshme ne dekorimin shtepiak.

Kastadiva


Një blog nga atdheu. Në këtë blog të mbajtur nga Elona do të gjeni poezi, proze, ese, letërsi, kulture.

Albtranslator

Është një blog mbi gjithçka dhe çdo gje. Shfryrja e mendimeve te perditshme dhe te përhershme të autores. Eni jeton në Stamboll dhe këtë blog e shkruan në shqip dhe anglisht. Çfarë mund të gjeni në këtë blog: autorja shkruan : çdo lloj teme në lidhje me jetën e përditshme , artin , botën psikologjike , kinemanë, hobet, trendet e ndryshme në bote, letërsi dhe shume fotografi dhe sidomos shumë pak politike:

e martë, janar 30, 2007

Indeksi i blogjeve

A
Akvll - naja - Letërsi, Zvicër.
AKKSIDENTAL(isht) - Ditar, USA.
Albanian Reality - Ditar, Shqiperi.
ALBANSKA RINJET - Ditar, Suedi.
Albtranslator – Ditar, Turqi
AL(20)-LT(3)-PA(1)-ECU(1) - Ditar, Ekuador.
Alter Ego - Ardita Jatru - Poezi, Greqi.
Amarus - Kritik arti, Francë
Amour Monde - Ditar, Belgjikë
Amor vincit omnia! - Ditar, Shqip.
An Albanian in NoVA - Ditar, USA
ARTI NE KOHERAT E KOLERES - Kritik Arti

B
Babacjapi - Humor, Shqip.
B A N A G O - Ditar, Shqipëri.
Bath bath po një kokërr - Ditar, Itali.
BEBOP COWBOY - Ditar, Diku në planet.
Belle fleur - Ditar, USA NY.
Beni's Blog - Ditar, Shqip.
Blogshkenca - Blog mbi shkencë në përgjithësi, Shqip.
Brisku - Ditar, USA.
Bletebzz - Ditar, USA.
Buk me Djath - Kuzhinë

C
Candyland - Ditar, Washington - USA

D
Dranonimisht - Ditar kolektiv
Drini Web - Ditar, Francë.

E
eda - Ditar, Bullgari.
Edi the girl - Ditar, USA
edrus - Ditar, Itali.
emigrant - Ditar, Atlanta USA
erato - Ditar, Kanada

F
Fellow of Eagles - Ditar, Shqipëri.

G
Gazetablog-amatoriale.com - Ditar, Itali.
Godsend - Ditar, Londer.

I
INDIPENDENT MEDIA NEWS - Informacion, Shqipëri.

J
Jo më 1997 - No more 1997! - Informacion, Shqip.

K
Kapiten, kapiteni im - Ditar, Shqipëri.
Kastadiva – Letërsi, Shqipëri.
Këndvështrim - Ditar
Klithma - Ditar Gazetaresk
Kolektivizia - Art
Kombinati tekstil - Poezi, Tirane
Konsumerizem101 - Marketing.
Krasta Krau - Poezi, Prozë.
Krypa's Epigraphica - Karikatura, Shqip.
Krypa's Game - Karikatura.
Kuzhina e Gjyshes - Kuzhinë Shqiptare.

L
Laureta Mema - Poezi, Ese, Tregime, USA
le blog adelinazog - Poezi, Belgjik.
Leonard Seiti - Ditar, Belgjik.
Life is too important to be taken seriously - Ditar, USA.
Lirika Shqiptare - Kenge popullore, shqip.
Living in Shkodër, Albanie - Ditar, Shkodër.
Life is too important to be taken seriously - Ditar, NY USA
Loer Kume - Tregime, Shqipëri.
London Musings - Ditar, Londër.

M
matrapapupa, faqja e Astrit Canit - Letërsi
Martians got feelings too… - Ditar, Belgjikë.
Mbi vijë - Ditar filozofik.
Mbret i 3gut - Marketing
Minerva – Goddess of wisdom - Ditar.
MIP Media Info Pro - Ditar arti i shtatë.
MJEKESIA - Mjeksi, Sqhipëri.
Mamadhia – Humor, Blog kolektif.
Memo Meto - Ditar.
Midis nesh - Ditar, Francë
My Art - Ardi Stefa - Ditar, Shqiperi.

N
Nature's own - Receta bukurie, Shqip.

NJ
Nje jete buze detit - Ditar, Shqip
Njeriu i çuditshëm - Letërsi, Shqipëri.

O
OBOBO New - Informacione, Humor.
Ollga Selmani - Poezi.

P
Parisi - Guide, France.
Parisi një dashuri pa fund - Ditar, Francë.
Paris-Tirana : les sciences sociales & les Balkans - Informacion, Frëngjisht.
Peizazhe të fjalës - Ese, Shqip.
Pena e Vjetër - Letërsi, Shqip.
Peshku pa ujë - Informacion, Blog kolektif.
>Përjetësisht të Panjohur - Francë, Tuluzë
Për Qejfin Tonë - Ditar, Itali.
Përpjekja - Ese, Shqipëri.
Për vogëlushët - Shqip, krijmtari popullore.
Puls - Letërsi, Shqip

R
RedBonsai - Ditar, Shqipëri.
Revista Letrare ADMET - Letersi, Shqip.
Rocky Girl - Poezi, Proze.

RR
Rrezja journal - Informacion, Kosove
Rrëfime - Kolektiv, ditar

S
Sapere Aude-Dare to be wise - Ditar,
Suedi.
Salvator - Q - Art, Paris.
Selfmaderadio - Ditar, Zvicër.
Simbad - Letërsi, Francë
South East Europe Online - Informacion, Anglisht.
Stepping Stones - Ditar, Shqipëri.

SH
Sheshet e Tiranes - Arkitekture, Mjedis
Shqiperia e udhekryqeve - Ese, USA.
Shqipo's Virtual Mumblings - Ditar, USA.

T
tabakhone - Ditar, shqip.
Temat - Informacion, Kosovë.
Tropoja - Fotografi, turizëm.

Th
The day is young - Poezi, shqip dhe anglisht

Z
Zhapiku - Ditar, Katar

Y
Yummania – Kuzhinë, Turqi.

V
Verë e bardhe - Ditar, USA.
Vrima e Çelsit - Ditar, Letërsi, Greqi.

W
We are living the future !!! - Ditar, Greqi
Words, words, words - Ditar, USA.

e hënë, janar 29, 2007

Indeksi i autorëve

Në këtë mesazh do të gjeni indeksion e autorëve të një blogu. Në këtë indeks është përdorur pseudonimi që përdor autori.


A
Adelinazog (Belgjikë) - le blog adelinazog
Aida Bode (USA) - The day is young, Lirika Shqiptare
Ajet Nuro (Quebec, CA) - Jo më 1997 - No more 1997 !
Akro (Paris, Guide) - Parisi.
Akull-naja (Zvicër) - Akvll - naja
Alida (USA, New York) - Belle fleur
Amour (Bruksel, Belgjikë) - Amour Monde
Andi Meçaj - Revista Letrare ADMET
Anonim - Klithma
Anonim - OBOBO New
An albanian in nova(Washington, USA) - An Albanian in NoVA
Anonim - Blogshkenca
Ardi Stefa - My Art - Ardi Stefa
Ardita Jatru (Greqi) - Alter Ego - Ardita Jatru
arta - Për vogëlushët

B
Bana (NY, USA) - Life is too important to be taken seriously
Banago (AL) - B A N A G O
Bebopcowboy (gjithmonë duke ndëruar shtet) - BEBOP COWBOY
Beni - Beni's Blog
Bizele (USA) - Edi the girl, Maratonomak
Blendi (USA) - Brisku
Bletebzz (USA) - Bletebezz
Bytycci (Kosovë) - South East Europe Online

C
Candy Land (Washington, USA) - Candyland
Consuelo (Tiranë, Shqipëri) - Redbonsai
Casus (Tirane, Ditar) - Albanian Reality

D
d (Diku në emigrim) - Mbi vijë
Drini (Paris, Francë) - Drini Web
d.x (Toronto, Kanada) - Memo Meto

E
Eda (Shqipëri) - eda
Edrus (Itali, Vicenza) - edrus
E.H - Konsumerizem101
Elais (Suedi) - Sapere Aude-Dare to be wise
Emigrant (Atlanta, USA) - emigrant
Eni (Eni Turkeshi) – Albtranslator , Yummania, Maratonomak
Erion (Itali) - Gazetablog-amatoriale.com
Ervivi (Francë) - Midis nesh.
e.T (Milano, Itali) - Bath, bath po një kokërr
esteti (Milano, Itali) - matrapapupa, faqja e Astrit Canit

F
Fatmir Terziu - MIP Media Info Pro
Fatos Lubonja - Përpjekja

G
Georges Xexo (Tuluzë, Francë) - Përjetësisht të Panjohur
Godsend (Londer) - Godsend, Nature's own
Gomari ateist (Lezhë) - Kapiten, kapiteni im

GJ
Gj. Dollani - Konsumerizem101

J
Jo domosdoshmërisht - tabakhone
Joni (Toronto, Kanada) - erato.

K
K - Buk me Djath
K-dot - Verë e bardhe.
Kastadiva (Elona Turkeshi) – Kastadiva
Kim (Tiranë, Shqipëri) - Stepping Stones.
Klodiana (New York, USA) - Words, words, words
Kolektiv - Dranonimisht
Kolektiv - Konsumerizem101
Kolektiv – Mamadhia
Kolektiv - Peshku pa ujë
Kolektiv - Rrëfime
Kolektiv (abiti, theory, Kushtrim Xhakli, bytycci) - Temat
Kolektiv - INDIPENDENT MEDIA NEWS
Kolektiviza - Kolektiviza
Kolin(Shkodër) - Lining in Shkodër, Albanie
Krasta Krau - Krasta Krau
Krypa - Krypa's Game, Krypa's Epigraphica

L
Laureta Mema (USA) - Laureta Mema
Lily (Londër, Angli) - London Musings
Lisi (Itali) - Për Qejfin Tonë
Loer Kume (Durrës) - LOER KUME
Lorna (Ekuador, Amerika Latine) - AL(20)-LT(3)-PA(1)-ECU(1)

M
MadeInVlora - Nje jete buze detit
Majla (Katar) - Zhapiku.
Marco (Italian në Shqipëri) - Fellow of Eagles
Massia (Belgjikë) - Martians got feelings too…
Merjeme (USA) - AKKSIDENTAL(isht)
Mickaël Wilmart (Francë) - Paris-Tirana : les sciences sociales & les Balkans
Minerva (Ditar) - Minerva – Goddess of wisdom
M.M (Greqi) - We are living the future !!!

N
N.Ago (Athine, Greqi) - Vrima e Çelsit

O

Ollga Selmani (Lushnje, Poezi) - Ollga Selmani

P
Përparim Hysi - Pena e Vjetër.

R
redBonsai (Tiranë, Shqipëri) - Redbonsai
reli (Shqipëri) - dangerously sexy (Miss Albania), Angel or Devil
Rocky Girl (Krijime letrare) - Rocky Girl
Rubin (Gjermani) - Puls

RR
rrezja (Kosove) - Rrezja journal

S
Saimir Kola (Tiranë, Shqipëri) - MJEKESIA, INDIPENDENT MEDIA NEWS
Salvator(Paris, France) - Salvator - Q
SelfMadeRadio - Kuzhina e Gjyshes, Selfmaderadio
Shqipo (Michigan, USA) - Shqipo's Virtual Mumblings
Shyqeri (Stockholm, Suedi) - ALBANSKA RINJET
Simbad (Francë) - Simbad, Amarus

T
Tetena (Paris, Francë) - Parisi një dashuri pa fund
Toni Milaqi - ARTI NE KOHERAT E KOLERES
tropoja (Fotografi) - Tropoja

Ujku i Zi (Shqip, ANglisht) - Sheshet e Tiranes.

Y
Ylber Memia (Californie, USA) - Shqiperia e udhekryqeve

Z
Zografi - Këndvështrim.
Zen (Tirane, Poezi)- Kombinati tekstil

Xh
xha xhai - Peizazhe të fjalës

e diel, janar 28, 2007

Për të prezantuar një autor

Një artikull për një autor do të publikohet vetëm nëse ky i fundit dërgon nja mesazh me të dhënat e mëposhtme:

Fotografi ose një imazh që për bloguesin përfaqëson veten e tij.
Emri i autorit – pseudonimi, emir që ai përdor në blog ose komente.
Vendndodhja : Shteti dhe qyteti.
Blogu ose blogjet e tij – emri dhe adresa http
Përshkrim me një ose dy fraza të vetes së tij.

Dua të theksoj që fushat janë fakultative veç emrit (pseudonimit) dhe blogut (blogjeve)

Për të prezantuar një blog

Më dërgoni një mesazh me informacionet e mëposhtme :
Fotografi, ose banda në krye të faqes ose një imazh që për autorin përfaqëson blogun e tij.
Titulli i blogut.
Nën-titulli.
Autori.
Adresa http
Vendodhja e autorit – shteti dhe qyteti
Tipi i blogut : fotografik, politik, kuzhinë, ditar – dhe të tjera që mund të propozohen.
Gjuha ose gjuhët në të cilën shkruhet në blog.
Përmbajtja e detajuar : një paragraf ose dy, (do të ishte më mirë autori i blogut) përshkruan blogun) prezantohet më gjatë blogu.

Dua të theksoj që fushat janë fakultative veç titullit dhe adresës