e mërkurë, tetor 17, 2007

Drini Web

Blogu i Drinit që banon diku afër Parisit në Francë. Çfarë ka në këtë blog ? Autori shprehet më mirë duke përshkruar më poshtë premtimet që i bën blogut të tij :

« Kësaj radhe të jap fjalën që do të vij shpesh dhe do të shkruaj gjëra sa më të bukura, do të ndaj me ty gjërat që më bëjnë përshtypje dhe që më lënë mbresë në jetën e përditshme. Në përgjithësi nuk do të ketë gjëra personale pasi nuk është vendi, por ndonjëherë mund dhe të më shpëtojnë disa detaje…»

LOER KUME

Blogu Loer Kume me nëntitullin « Unë jam reja puplore... » është blogu i një artisti të ri, nga Durrësi që shkruan proza të shkurtra apo të gjata veç gjithmonë që lexohen rrjedhshëm. Shpesh tregimet e tij janë të përkthyera në anglisht.

e martë, tetor 16, 2007

Buk me Djath

Blog ushqimor ku shpesh cigarja ndërhyn në recetat e përshkruara dhe ku gjithmonë fotografitë janë nepsdhënëse. Recetat, shumë shqiptare (nga ana e përmbajtjes, gatimit dhe artistit), janë interesante sidomos për kombinimet e mundshëm për të realizuar diçka të mirë për të ngrënë me ushqimet që kanë ngelur në dollap.

BEBOP COWBOY

Nëse do të doja të shprehja përshtypjen e parë timen mbi këtë blog, do të ishte – përzjerje befasuese, autori vetë shprehet më mire :


« Ditari i BC. Copëza jete sa andej këndej të lidhura së bashku nga dashuria për Jazz&Blues dhe kënaqësia e gatimit. Jeta është me të vërtete një libër i ilustruar përrallash që mua më pëlqen ta jetoj si të vij dita ditës. Ca nga këto copëza më pëlqen ti ndaj së bashku me miqtë e mi. »

Life is too important to be taken seriously

Blogu i Banës me mendime të rastit, duke lexuar një libër, një poemë, një histori për të qeshur, një lajm lokal (USA) apo internacional (Atdheu) apo mendime edhe më personale si p.sh. familja, kushërinjtë etj. Një ditar vërtet interesant.

Living in Shkodra, Albania

Living in Shkoder, Albania, është blogu i një të huaji që jeton në Shqipëri, Shkodër. Them të huaji por në të vertetë Kolin, autori i këtij blogu është plotësisht i konvertuar në një shqiptar, lexoni vetë si shprehet për blogun e tij :

Kam ardhur në Shqipëri qysh 1995.( Vizita e parë ishte në 1994). Tërë kohë kam qënë në Shkodër. Punoj me një kishë ungjillore këtu, por blog-un nuk ka për te bërë me besimin tim. Më shumë dua të tregoj për jetën në Shkoder - pak nga sytë e një i huaj...dhe pak për të treguar si është Shkoder tani. ( më shumë për refugjatët)

e mërkurë, tetor 10, 2007

Krypa's Epigraphica

Dhe Krypa akoma godet fort me një blog tjetër. Kësaj rradhe vizatimet e tij, në pamjen e parë të thjeshta, janë të shoqëruara me një frazë në shqip edhe ajo e thjeshtë, fare e thjeshtë në pamjen e parë. Degustim të këndshm se kombinimi i të thjeshtave ka rezultate ? shikoni këtu.

Krypa's Game

Mu desh kohë të zgjidhja një karikaturë për të prezantuar blogun e Krypa-s dhe ju këshilloj ta vizitoni vetë se çdo karikaturë është një histori pa fund..

Për më shumë autori shprehet vetë në anglisht : « Most of these drawings have appeared on Alb-Club already. I am a regular at "Bota Shqiptare", a newspaper I feel attached to, and which is published in Rome. Other newspapers have featured my work, some of them even asking for my permission. My hope now is the blog itself will allow for a new reading of the cartoons. Thank you for visiting :) Krypa »

Quo Vadis, titulli i karikaturës së prezantuar.

MIP Media Info Pro

Blogu i Fatmir Terziut, shkruar në annglisht dhe nga Anglia, trajton tema rreth fushes së artit të shtatë. Në këtë blog gjen artikuj rreth televizorit apo kinemasë dhe sigurisht me një lidhje të afërt apo të largët me Shqipërinë

e mërkurë, tetor 03, 2007

Pena e Vjetër

Pena e Vjetër, është blogu i Përparim Hysit. Blogu është një blog letrar me shumë poezi, tregime dhe shkrime të tjera sigurisht të shkruajtura në shqip dhe me shumë cilësi.